Menu Sluiten

Over Toen

De teksten en verhaaltjes op deze pagina spelen zich af in de vorige eeuw, in mijn jeugd. Soms met een uitloop of doorkijk naar later.

De geur van Kerstavond
Ofschoon mijn moeder jaarlijks zei dat ze het nog wilde doen zolang háár moeder leefde, heeft zij haar laatste kerstdiner uiteindelijk gekookt in het jaar voor ze zelf stierf. Oma was er toen al een jaar of 25 niet meer.
Lees het hele verhaaltje

Tartarus
Waarom die deur openging juist op het moment dat wij daar helemaal ongepland langsliepen tijdens een zondagmiddagwandelingetje over de grachten, niemand weet het. Ook niet waarom hij zich na vijf minuten weer sloot en wie dat deed, want er was geen mens te zien. Maar het vergunde mij een blik op de Tartarus.
Lees het hele verhaaltje

Collectant
Onlangs vroeg een kerkenraadslid mij of ik zou willen toetreden tot de groep collectanten. Daar heb ik ‘ja’ op geantwoord. Het deed me wel denken aan een gebeurtenis uit mijn prille jeugd.
Lees het hele verhaaltje

Bertus
’s Winters speelden we op straat voetbal, ’s zomer honkbal. Omdat er in de jaren vijftig nog niet zoveel auto’s reden, waren er ook niet veel parkeerplaatsen nodig en hadden plantsoenen nog zo’n omvang dat je er ruim op kon sporten en spelen.
Lees het hele verhaaltje

Lichtblauw
Lichtblauw! Een lichtblauwe vrachtwagen. Zo’n vrachtwagen waarop auto’s worden vervoerd. Die lichtblauwe Dinky Toys vrachtwagen kreeg ik toen ik in het ziekenhuis van een steenpuist was afgeholpen
Lees het hele verhaaltje