Menu Sluiten

Over de Beelden

En als ik in de natuur ben, maak ik daar graag foto’s. Ook dat doe ik van jongsafaan. Al ben ik geen professioneel fotograaf, toch deel ik graag de foto’s die ik zelf mooi, leuk of bijzonder vind.

Ik heb een passie voor de natuur, al mijn hele leven. Graag wandel ik dan ook met Joke door bossen, over de hei, door de duinen of op het strand. Vooral op het strand ben ik graag. Toen ik een jaar of tien was ben ik op het strand van Schiermonnikoog begonnen met het verzamelen van schelpen, slakken en andere zeedieren.  Inmiddels heb ik een grote collectie opgebouwd, waarvan exemplaren van de Nederlandse stranden de hoofdmoot vormen.

Indeling
De indeling van de pagina’s volgt grotendeels de systematische indeling van het dieren- en plantenrijk. Niet overal. Om te voorkomen dat pagina’s te groot of te klein worden, of er een brij aan submenu’s ontstaat, heb ik de indeling in stammen en klasses hier en daar verlaten.
En dan zijn er ook nog een paar series over landschappen, natuurmusea die ik heb bezocht en ook over heel andere onderwerpen dan de natuur.

De foto’s
Ik heb alle foto’s genomen zoals het onderwerp voor de lens kwam. Nergens is iets in scene gezet. In sommige gevallen zijn wel vogels gelokt door ze te voeren. Ook zijn vrijwel alle foto’s uit de hand genomen, slechts enkele met de camera op een statief. Dat levert hier en daar iets minder scherpe plaatjes op, maar net zoals bij mijn schelpenverzameling, geldt hier het adagium: zolang ik geen betere foto van een exemplaar heb is dit de beste.

Camera’s
Alle foto’s zijn gemaakt met Olympus OM10, Olympus SP-500UZ, Olympus SP-570UZ en Olympus SP-100EE.  De laatste drie zijn digitale camera’s, met de OM10 werden nog filmrolletjes gebruikt (vrijwel altijd Agfa of Fuji). Dit materiaal heb ik later gescand.