Menu Sluiten

Geen blog maar mijn Blik

Mijn Blik op de wereld.  Dat klinkt nogal pretentieus, misschien wel aanmatigend. Want wie zit op de Blik van Dick Spijker te wachten?

Als ik kijk naar facebook, twitter en nog zo wat van die zogenaamde sociale media, zit de hele wereld te wachten op de blik van de hele wereld. Maar met die media kan ik niet zo goed uit de voeten. Te oud? Welnee, ik ben pas zesenzestig! Te weinig technische kennis? Ook niet; ik heb dertig jaar in de wereld van de automatisering gewerkt en kan zeer goed met hard- en software overweg. Het is me domweg allemaal te beknopt en te vluchtig, te weinig ruimte om echt ergens iets over te zeggen, te hyperig, te hijgerig. Begrijp me goed: ik zeg niet dat sociale media of de gebruikers ervan oppervlakkig zijn. Ik heb alleen wat meer ruimte en tijd nodig om mijn ei kwijt te kunnen. Ik heb een wijde blik: had ik geleefd in de tijden dat de homo universalis nog bestond, ik was er een geworden.

Ik heb het wel geprobeerd. Natuurlijk ‘zit ik op’ Linkedin. Vanwege de zakelijke contacten. En dat houd ik dan ook strikt zakelijk. Verder heb ik Hyves geprobeerd (drie vrienden), maar dat fenomeen is een stille dood gestorven. Een twitteraccount heb ik ook; met maar liefst twee volgers: mijn dochter Sandra en een museum uit Kampen dat mij waarschijnlijk met iemand anders verwart. En natuurlijk Facebook. Mijn vriendenkring bestaat daar uit een stuk of twintig naaste familieleden en enkele goede vrienden en kennissen. Een bericht posten doe ik zelden of nooit, een like of een reactie sturen misschien twee keer per maand.

Over een blog heb ik weleens nagedacht. Voor mij blijft dat teveel beperkt tot een dagboek of een bepaald onderwerp. En ik wil het juist over van alles en nog wat hebben en me niet gebonden voelen om dagelijks of wekelijks iets te publiceren. Daarom heb ik maar ‘ouderwets’ een website gemaakt. Een (web)Blik! Geen blog maar een Blik: misschien wel een nieuwe trend.

De Blik van Dick bevat eigen foto’s die ik zelf mooi of bijzonder of leuk vind, verhaaltjes en versjes die ik heb geschreven, en ook mijn mening over zaken die mij opvallen, ergeren of juist vrolijk maken. Grasduin er lekker doorheen. Ik hoop dat je er wat van je gading zult vinden, ervan geniet, er misschien iets van opsteekt of er soms over in woede ontsteekt. In alle gevallen ben ik benieuwd naar je reactie.

Oh ja, mijn facebook-account heb ik nog. Ik blijf af en toe lezen. Ik heb zelfs een pagina aangemaakt die verwijst naar deze Blik.